2011. január 10., hétfő

Narnia krónikái



Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény - The Lion, the Witch and the Wardrobe
A második világháború idején a Pevensie-gyerekeket vidékre küldik a németek bombázta Londonból. Peter, Susan, Edmund és Lucy a hóbortos Digory Kirke professzornál talál menedéket. Egyik nap Lucy, játék közben elbújik a hatalmas szekrényben, és váratlanul Narnia havas tájain találja magát. A csodálatos országot törpök, faunok, kentaurok és más különféle mesebeli lények népesítik be. Békés földjük azonban az örök tél, a jég és a fagy fogságában vergődik, a gonosz fehér boszorkány elátkozta őket. A legenda szerint négy gyerek hozza majd el a szabadulást számukra.

Caspian herceg - Prince Caspian
A négy Pevensie gyermek egy esztendő elteltével visszatér arra a helyre, amelyet szeretnek. Meglepődve tapasztalják, hogy Narniában ezerháromszáz év telt el azóta, hogy itt jártak. A birodalom aranykora véget ért, a világot most a telmarinok uralják. A kegyetlen Miraz király Caspian herceg helyett a saját fiát akarja a trónra ültetni. A jogos trónörökös által vezetett lázadók szeretnék visszaállítani a rendet. A régi és új barátai oldalán Peter és testvérei is harcba szállnak, hogy visszaállítsák a birodalom régi fényét és dicsőségét.


A Hajnalvándor útja - The Voyage of the Dawn Treader
A Pevensie-gyerekek körül a leghétköznapibb dolgok is csodává válnak. Ezúttal egy festménnyel kezdődik minden: a vásznon árválkodó hajó életre kel, és Lucy, Edmund és a kissé elviselhetetlen unokatestvérük az óceánba zuhannak. Szerencsére a Hajnalvándor legénysége kimenti őket és így az ifjú kalandoroknak egyre újabb, izgalmasabb és veszélyesebb próbákat kell kiállniuk.
A hajó és rajta Caspian király Narnia hét elveszett urát keresi a Magányos Szigetek környékén, ahol rabszolga-kereskedők, trónbitorlók, tengeri viharok, a mélység fenekén élő szörnyek és láthatatlan lények várnak az expedíció tagjaira.
Narnia mesés teremtményei az angol gyerekek segítsége nélkül ismét benne volnának a slamasztikában!


Színes mesevilág ahol az állatok beszélnek, Faunok és Kentaurok futnak a magas fűben, a szél hátán a fák szellemei sziromtáncot járnak... Ám soha semmi sem örökké boldog és gyönyörű, véres küzdelem árán jutottak/jutnak ők is el oda, ahova... Miközben évtizedek pörögnek le Narnia világában, a valóságban még másodpercek sem. Ha egyszer beszippant ez a csodálatos világ, tudni fogod jól, miről is beszélek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése